Liquidation 2
rigaux12-201102735

Fabrikatie

De productie : Made in Belgium

Sinds 1898 en dit gedurende vier generaties ontwerpen en realiseren de meester-schrijnwerkers van Rigaux hun meubelen in eigen atelier te Visé.
Voor zowel hun klassieke als hun hedendaagse lijn kiest de firma Rigaux ervoor om de meubelen naar oude Luikse traditie te vervaardigen, met respect voor het hout. Alle leden in ons atelier, van leerling-gast tot meester-schrijnwerker werken in dat opzicht. Handvervaardigde meubelen zorgvuldig gesneden uit Franse massieve eik, conische houtspinnen, ambachtelijke assemblages, vergen een bijzondere aandacht om ze volgens de regels van de kunst zorgvuldig te versnijden te assembleren en zo tot een uitzonderlijk meubelstuk te komen.

 


Ook voor de hedendaagse creaties wordt alles met de grootste zorgvuldigheid gekozen, zodat de klant er jarenlang plezier aan kan beleven.

 

Komt de afwerking. Volgens goed bewaarde recepten, doorgeleverd van generatie op generatie wordt de eindlaag manueel aangebracht, die een subtiele animatie tekent op de meubelen. De mooie houtstructuur blijft door heel de patine van natuurlijke kleuringen en bijenwas mooi zichtbaar.

Constant in beweging om ons te verbeteren, bieden wij ook heel eigentijdse gepersonaliseerde afwerkingen, telkens ecologisch verantwoord.

 

webshop2

e-shop

Een unieke selectie om te grijpen!
Ontdek onze webshop
rabot

Made in Belgium

Ontwerper en fabrikant sinds 1898...
Meer weten...