Liquidation 2
Historique

Geschiedenis

Geschiedenis sinds 1898

In 1898 opent René Rigaux, zoon van een lakenfabrikant zijn eerste atelier als meubelmaker in Chenestre Dalhem, bij Luik. Hij laat snel van zich horen dankzij zijn meubelen in Art-Déco stijl. Het succes laat hem toe om uit te breiden, en beslist om zich in 1928 in Visé te vestigen. In die tijd exporteerde hij al meubelen in Nederland.

Achille Rigaux

In 1946, helpt zijn zoon Achille om het atelier, verwoest door WO II, terug op te bouwen en ze hernemen de productie. In 1949 volgt hij zijn vader op en opent een toonzaal in de meest vooraanstaande commerciële straat van het stadje Visé. Achille Rigaux oriënteert zich vanaf nu op de Maaslandse stijl en handgemaakte Luikse meubelen.

De kwaliteit en schoonheid van zijn meubelen trokken heel wat aandacht, van heinde en verre kwamen ze kijken. Tijdens diezelfde periode, ontwikkelt zijn echtgenote, Julienne Rigaux, met veel smaak, alles wat met binnenhuisinrichting te maken heeft. Zij draagt zo ook bij tot de expansie van de zaak.

 

De Overdracht

Bernadette Rigaux René Rigaux decoratie meubelen

Sinds 1985 drijven zijn kinderen, René en Bernadette Rigaux een dynamische politiek door deel te nemen aan beurzen en tentoonstellingen in Brussel, Luxemburg, Gent en Maastricht, telkens ondersteunt door nationale publiciteit en campagnes.

De verschillende sectoren ontwikkelen zich snel door een rigoureuze aanpak van de huidige opvolgers. De verkoop, decoratie, confectie van gordijnen en overgordijnen, aanvulling van stoffen van internationale merken. In het atelier is er een constant streven verbeteren en verfijnen van de eindafwerking, de patines, keuze van houtsoort, betere service aan de klanten. De expansie is constant.

 

In constante expansie

Het Atelier Rigaux Wezet

In 1991 komt er een gloednieuw atelier in de industriezone van meer dan 2000 m² waar ook onze administratieve diensten gehuisvest zijn.

De Winkel Rigaux Vise decoratie meubelenEnkele jaren later, in 1996, wordt de toonzaal uitgebreid, meer als 1500 m² die een 100-tal verschillende decors herbergen, ieder decor kent zijn eigen sfeer, ook vindt u er in een gezellige binnenkoer een reconstructie van het oorspronkelijk atelier. De expansie is zo groot dat er verschillend binnenhuisarchitecten, decorateurs en andere gespecialiseerde werknemers worden aangenomen. Dat alles om de klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

 

De Winkel Rigaux Wezet decoratie

In 2001 wordt er een tweede winkel in Visé geopend, ook weer in het hartje van deze historische stad.

 

4de generatie

Antoine Rigaux

Sinds 2005 wordt het bedrijf ondersteund door het eerste achterkleinkind van de stichter, Antoine Rigaux. Deze draagt zijn steentje bij en al snel breidt hij de gamma hedendaagse salons uit. Hij reist alle grote leerlooierijen af om zo het beste aan zijn klanten te kunnen aanbieden.

Hetzelfde geldt ook voor interieur verlichting en tapijten. Zijn geduld en luisterend oor naar de klant maken van hem een eerste keuze raadgever. De 4de generatie is zo al gegarandeerd. 

Hedendaags meubilair

In 2007 ontwikkelen René en Antoine (vader en zoon) de lijn “LINEA” een serie van hedendaagse, moderne meubelen, maar telkens met het behoud van ambachtelijk vakmanschap. Van het assembleren van de onderdelen tot de eindafwerking, alles wordt nog steeds in eigen huis vervaardigd, wat de klant heel wat mogelijkheden biedt. Deze manier van werken, laat ons nog steeds toe koploper te zijn van ambachtelijke meubelen en toch telkens te beantwoorden aan de eisen van de klant.

 

Design

Nog een nieuwe lijn in de collectie. Met deze lijn bieden we aan een nog breder publiek onze meubelen aan. Een publiek wat steeds talrijker wordt.

Kortom heel de familie, mobiliseert zich bij ieder evenement.

Het is een bedrijf dat geleid wordt door passionele mensen om te kunnen beantwoorden aan de eisen van onze klanten.

 

webshop2

e-shop

Een unieke selectie om te grijpen!
Ontdek onze webshop
rabot

Made in Belgium

Ontwerper en fabrikant sinds 1898...
Meer weten...